Ralf Schumacher vindt het 'absurd' dat Mick Schumacher niet naar Williams gaat

Volgens Ralf Schumacher is het een vergissing om Franco Colapinto in de Williams te zetten. Volgens hem was er namelijk een betere kandidaat, met een betere achternaam.

Mick Schumacher

De aanloop naar de Grand Prix van Italië stond volledig in het teken van Williams. De Britse renstal besloot namelijk Logan Sargeant op staande voet te ontslaan. Dat hing al even in de lucht, het was alleen niet zeker wie hem zou gaan vervangen. Wordt het Liam Lawson? Krijgt Mick Schumacher een nieuwe kans in de Formule 1? Of doet Williams iets volledig onverwachts?

Het bleek dat laatste te zijn. Williams koos namelijk voor Franco Colapinto, een Formule 2-coureur uit de Williams Driver Academy. Het is een groot risico om een onervaren jonge coureur in een F1-auto te zetten. Dit weekend in Monza moet het nog wel goed komen, maar de daaropvolgende races in Singapore en Baku zijn een groter risico.

LEES OOK: Waarom Williams koos voor Colapinto en niet Lawson of Schumacher

Een te groot risico, zo denkt voormalig F1-coureur Ralf Schumacher. Volgens hem had Williams voor een coureur met meer ervaring moeten gaan. Volledig toevallig heeft zijn topkandidaat ook nog eens dezelfde achternaam als hij.

“Je kunt deze beslissing misschien begrijpen omdat Colapinto een telg is uit het opleidingstraject van Williams”, zegt Schumacher tegen de Deutsche Presse-Agentur. “Maar vanuit het oogpunt van prestatie vind ik het absurd en slaat het nergens op. Ik denk dat het risico voor het team en ook voor de coureur veel, veel groter is dan wanneer ze iemand met ervaring als Mick erin hadden gezet.”

Voor Mick Schumacher is het de tweede gemiste kans dit jaar. De voormalige Haas-coureur hoopt al bijna twee seizoenen op een nieuwe kans in de Formule 1. Schumacher was een van de kandidaten voor het vrijgekomen zitje bij Alpine, voor wie hij uitkomt in de WEC. Dat zitje ging echter naar reservecoureur Jack Doohan. Toto Wolff schoof Schumacher nu expliciet naar voren als de vervanger van Sargeant, maar toch hapte Williams niet. Het zitje bij Mercedes, waar Schumacher reservecoureur is, lijkt ook aan hem voorbij te gaan. Als de geruchten kloppen, wordt Andrea Kimi Antonelli ieder moment bevestigd als nieuwe coureur bij de Duitse renstal. Dat betekent dat Audi de enige optie is voor Schumacher, maar ook daar lijkt men nog niet al te enthousiast om hem binnen te halen.