Maxus kondigt nieuwe elektrische bestelbus en elektrische pick-up aan

Maxus heeft twee nieuwe elektrische bedrijfswagens aangekondigd voor de Nederlandse markt. De bestelbus en pick-up zullen later deze maand voor het eerst getoond worden.

De elektrische pick-up truck eTerron9 van Maxus

Elektrische bedrijfswagens zijn al lang geen vreemd gezicht meer in Nederland. Iedereen van Mercedes tot Fiat tot Toyota heeft de afgelopen jaren een elektrische auto voor werkend Nederland geïntroduceerd op onze markt. En uiteraard maakt dat het ook interessant voor innovatie op dat vlak.

Met dat idee heeft het van oorsprong Chinese Maxus twee nieuwe elektrische modellen aangekondigd. Later deze maand zullen ze voor het eerst officieel getoond worden tijdens de IAA Transportation beurs in Hannover, maar Maxus heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht. Maxus is een grote speler op de markt van elektrische bedrijfswagens in Nederland en omgeving, dus wat zij doen kan een goede graadmeter zijn voor de concurrentie.

Een foto van de nieuwe eDeliver5. (Bron: Maxus)

Bestelbus en pick-up

De eerste van de twee modellen die Maxus presenteert, is hun nieuwe bestelbus. De eDeliver5 is het nieuwste model in een lijn die al bestaat uit de eDeliver3, de eDeliver7 en de eDeliver9. Dat de 5 daar aan toegevoegd wordt, is dus geen grote verrassing. Zoals het getal al doet vermoeden, zit de 5 qua formaat tussen de 3 en de 7 in.

Het tweede model is een volledig elektrische pick-up truck. De eTerron9 was technisch gezien eerder al aangekondigd als een concept car van Maxus. Technische specificaties zijn nog niet bekend, maar Maxus garandeert ons dat de eTerron9 ‘ongekend praktisch en krachtig’ is en ‘veel luxe en comfort’ biedt.

Ralf van Meer, de directeur van Maxus Motors Nederland, schrijft over de twee nieuwe modellen: “Met de eDeliver5 en de eTerron9 willen we het bedrijfsleven verder ondersteunen met emissievrij rijdende bedrijfswagens. We kijken dan ook uit naar de introductie in Hannover en kunnen niet wachten om ondernemend Nederland binnenkort zelf kennis te laten maken met onze nieuwste modellen.”