Aston Martin ontkent komst van Adrian Newey, maar plant wel een persconferentie

Volgens Aston Martin is er niets waar van de geruchten rondom de komst van Adrian Newey. De ontwerper wordt al langer in verband gebracht met het team.

Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin

Aston Martin ontkent in alle toonaarden dat Adrian Newey naar het team gaat komen. Eerder deze zomer dook het eerste serieuze bericht op dat Newey een deal met Aston Martin had gesloten, en in de afgelopen dagen kwamen die geruchten steeds meer op gang.

Sinds zijn vertrek bij Red Bull, is het een groot vraagteken wat de volgende stap van Newey zal zijn. De Britse ontwerper wordt gezien als een van de meest briljante personen in de Formule 1. Zijn auto’s hebben al 25 titels gewonnen sinds 1992. De teams stonden dus meteen in de rij om hem een nieuw contract aan te bieden. Voormalige F1-teambaas Eddie Jordan, die momenteel werkt als zaakwaarnemer van Newey, beweerde in zijn podcast recentelijk dat er zelfs twee teams waren die nog niet in de Formule 1 zitten die interesse hadden in Newey.

McLaren was eigenlijk het enige team dat geen interesse toonde, aangezien het team volgens CEO Zak Brown de zaakjes dusdanig goed op orde had dat er voor Newey niet echt een plek zou zijn. Alpine en Williams deden Newey openlijk een aanbod. Ferrari werd lang gezien als de grootste kanshebber, maar dat zou mis zijn gegaan doordat Newey en Ferrari het niet eens konden worden over de mate van macht en controle die de ontwerper zou hebben. En dat laat Aston Martin over als laatste serieuze kandidaat.

Aston Martin ontkent de geruchten

Maar volgens het team zelf klopt er niets van de geruchten dat Newey al getekend zou hebben. “Adrian wordt met meerdere teams in verband gebracht”, vertelt een woordvoerder aan Crash.net. “Hij zou overal waarde toevoegen. Maar hij is slechts één van de grote namen die in verband wordt gebracht met het veelbelovende Aston Martin-project. Op dit moment hebben wij niets aan te kondigen.”

Jordan herhaalt een soortgelijk iets tegenover de BBC. “Ik ben niet bereid hier iets over te zeggen. Ik ga geen openheid geven, op wat voor manier dan ook.” Team-eigenaar Lawrence Stroll liet ook nog niets los. “Ik hoop het zeker”, zei hij toen Bloomberg hem vroeg of Newey naar Aston Martin gaat. “Adrian en ik zijn al jaren in gesprek. Het zou ontzettend speciaal zijn als hij naar ons team komt, en ik weet zeker dat elk ander team er exact hetzelfde over denkt.”

Overigens is het niet helemaal waar dat Aston Martin niets heeft aan te kondigen. De BBC meldt dat het Britse team op 10 september een persconferentie gepland heeft staan. De algemene aanname is dat op dat moment het nieuwe contract van Newey aangekondigd wordt.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press