Great news: Honda verlengt verblijf in de Formule 1

Motorenleverancier Honda is sinds 2015 terug in de Formule 1, en sinds 2019 wordt er weer gewonnen. Het zal u dan ook niet verbazen dat de Japanners, die zich t/m 2020 hadden vastgelegd, er nog wat tijd aan vastplakken.

Red Bull-Honda

Na een aantal extreem moeizame jaren met McLaren, en een opstartjaar met Toro Rosso, is Honda sinds dit seizoen leverancier van Red Bull Racing (en nog steeds van Toro Rosso). Met goudhaantje Max Verstappen beginnen de successen nu binnen te rollen (drie zeges, and counting), en volgend jaar moet er echt voor het wereldkampioenschap meegevochten worden. 

Echter, voor de periode na 2020 was er nog geen zekerheid. Tot nu. Honda gaat nog minimaal een jaar verder onder de nieuwe regels, want het heeft zich ook voor het seizoen 2021 vastgelegd bij de Red Bull-familie, zo meldt Helmut Marko in een interview met het Oostenrijkse Servus TV. Het zal niemand echt verbazen, want je gaat geen winnaar opbouwen, om er vervolgens tussenuit te knijpen wanneer het tijd wordt om te oogsten. Maar toch: Honda vertrok ook na 2008 abrupt uit de sport, terwijl het een absolute winnaar voor 2009 in handen had (Ross Brawn kon dat jaar scoren met Brawn GP).

Een officiële bevestiging van Honda is er overigens nog niet, maar deze volgt ongetwijfeld snel. De Japanners zullen in Brazilië flink vertrouwen hebben getankt, ze scoorden er een 1-2. Uit ons hoofd de eerste sinds het McLaren-tijdperk van de late jaren '80 en vroege jaren '90.

Contractbesprekingen met Max Verstappen

Marko meldt en passant dat er achter de schermen met Max Verstappen hard wordt gewerkt aan een verbintenis na 2020. Nu Honda definitief aan boord is, zal dat de zaken zeker helderder maken. Of we ook snel een verlenging van Max kunnen verwachten? We denken het niet, hij heeft nog tijd, dus waarom zou je je dan in een beslissing laten dwingen. Besprekingen zijn er altijd, maar dit lijkt ons meer een staaltje classic Marko-blufpoker.

Instant update. Ah, en daar is de bevestiging