Sexy. Gigi Hadid slingert in een BMW M2

We hebben een nieuw oogsnoepje in de autowereld. Het succesvolle model Gigi Hadid heeft een deal gesloten met BMW om auto's te promoten. Iets met een nieuw M-model en lange benen. Vooral hele lange benen.

Begin dit jaar verbrak Porsche de sponsordeal met professioneel kreunkanon Maria Sharapova vanwege haar positieve dopingtest. Een aderlating voor de visueel ingestelde liefhebber van vrouwelijke autobegeleiding. Gelukkig springt BMW in het achtergelaten gat door een deal met de half-Nederlandse Hadid. Gigi (86-64-89) moet voor BMW de M2 promoten. Een opvallende keus, want het lijkt ons een model dat zichzelf wel weet te verkopen. Maar goed, je hoort ons natuurlijk niet klagen als deze 20-jarige engel meespeelt.

Behalve aan Gigi maakte BMW ook nog een flinke berg geld over naar de Panamese bankrekeningen van regisseur Marc Forster en Oscar-winnende cameraman Mauro Fiore. Dat resulteerde allemaal in een video van 45 seconden met een klein spelelementje. Het is de bedoeling dat de kijker de M2 van Gigi volgt tijdens een kleine autodans op een landingsbaan. Als je het goed raadt mag je nog even naar die ellenlange benen staren en zo niet mag je in de herkansing.

We zijn nog niet helemaal achter de boodschap van deze reclame. De BMW M2 verdwijnt makkelijk in de massa? De M2 is pas leuk als je er vijf hebt? De M2 is alleen leuk om naar te kijken als je weet dat er een lekker wijf in zit? Maakt ook niet uit, BMW is in ieder geval de goede weg ingeslagen met hun commercials. We kunnen niet wachten tot de rest dit stralende voorbeeld van inhoudsloos fapvlees bij wielen volgt. Wij stellen voor om Doutzen Kroes in de nieuwe Audi R8 te proppen, Margot Robbie op de motorkap van een Mercedes C-Klasse cabriolet te draperen en Gwen van Poorten over een Renault Twingo te laten praten. Hadden we allemaal maar zo makkelijk werk als die marketingmannetjes (M/V) bij autofabrikanten.