SPANNING! Titel nieuwe Fast & Furious bekend

Maandenlang lagen we er van wakker. Draaien, zweten, prakkezeren. Wat wordt toch de titel van het achtste deel in de Fast & Furious-franchise? Oh boy, oh boy, WE ZIJN ZO BENIEUWD!! En nu is het hoge woord er uit. Zeg het ons, Vin Diesel!!

Zoals Stan, Kyle, Eric en Kenny het zo mooi kunnen verwoorden: God damn it! Alle buildup ten spijt, de nieuwe Furious-film gaat gewoon zoals verwacht Furious 8 heten. Eigenlijk best toepasselijk, want de delen komen inmiddels in een regelmatig tempo als eenheidsworstenbroodjes de studio's uitrollen, klaar om de fanbase de nodige euro's uit de zak te kloppen. Niet dat we klagen, we gaan er graag weer voor zitten, met een koude beugel in de ene, en een doos popcorn in de andere hand.

In Furious 8 komt de bekende crew weer voorbij. Nou ja, minus Paul Walker dan, die vouwde zich enkele jaren geleden met een snelle Porsche om een elektriciteitsmast, en de hologramtechniek is nog maar zo ver ontwikkeld. Maar voor de rest van de vaste waarden bewijst de Furious-franchise wederom zijn waarde als oudedagsvoorziening: Vin Diesel, The Rock, die-tomboy-one-trick-pony-die-altijd-dezelfde-rol-speelt-en-af-en-toe-uit-het donzige-bekertje-drinkt-maar-stiekem-toch-nog-steeds-best-wel-lekker-is, Ludacris, Tyrese Gibson, Turkish, ze doen allemaal weer mee. Oeh, en Kurt Russel, die in Death Proof al bewees prima met een auto overweg te kunnen. Last but not least: Charlize Theron. Yessir.

Locatie van de film: de Grote Appel, a.k.a. New York City. Op 14 april dendert de visuele tsunami de bioscopen in, en we gaan niet liegen: ook al is het geen oscarmateriaal, gekeken wordt 'ie zeker. Heck, zelfs Mark Zuckerberg zit er al klaar voor! Na deel 8 - meer delen dan de producers uit de Police Academy-franchise konden wringen - volgen sowieso nog een negende en tiende deel, waarmee de liefhebber tot april 2021 afgedekt is. Katsjing!