Fords supercar gaat massaal mensen teleurstellen

Reken je even mee? We hebben 500 auto's en 7.000 potentiële kopers, hoeveel teleurgestelde mensen hou je dan over?

Juist, er zullen 6.500 teleurgestelde Ford-klanten lijdzaam moeten toezien dat er geen nieuwe GT op hun oprit zal verschijnen. Ford heeft aangekondigd dat er twee jaar lang slechts 250 exemplaren per jaar worden gebouwd en dat blijkt niet helemaal overeen te komen met de populariteit van het nieuwe speeltje. Meer dan 7.000 mensen hebben een bestelling geplaatst voor de half miljoen euro kostende supercar.

We weten ondertussen dat Ford volkomen Ferrari gaat op het selecteren van kopers. Zo helpt het als je al meerdere Fords in de garage hebt staan en dan vooral één van voorgangers van de nieuweling. Daarnaast is het belangrijk dat je aanvinkt dat je vaak met je supercars rijdt, want Ford wil hun nieuwe product veel op de weg zien. Verzamelaars die nauwelijks rijden met hun trots, maar het pk-monster in een klimaatneutrale garage in waarde laten stijgen, kunnen achteraan in de rij plaatsnemen. De blauwe ovaal filtert ook handelaren die de auto meteen willen doorverkopen voor een vette winst eruit, want kopers moeten een contract ondertekenen waarin staat dat ze de auto zeker voor een bepaalde tijd in bezit houden.

Ondanks dat de geproduceerde auto's zo bij de beste kandidaten terechtkomen, blijft de fabrikant met een groep van meer dan 6.500 mensen zitten die graag een half miljoen hadden gespendeerd aan een Ford. Een enorme bron knisperende dollars die nu niet wordt aangeboord. Wij zijn dan ook niet verbaasd als de oplage wordt uitgebreid. Ford zou kunnen overwegen om nog twee jaar (+500 auto's) aan de productieperiode te plakken, maar ook varianten zijn mogelijk. Bijvoorbeeld een roadster, een gelimiteerd model met extra vermogen of een speciale Gulf-editie in de bekende blauw/oranje kleurencombinatie. De mogelijkheden zijn eindeloos en het geld ligt voor het oprapen.