Rijlessen in drie jaar tijd een kwart duurder geworden

Mensen die rijlessen willen nemen, zijn tegenwoordig gemiddeld een kwart meer kwijt dan drie jaar geleden. De gemiddelde prijs ligt tegenwoordig op bijna €60 per uur.

Een lesauto voor rijlessen

Onderzoek van AutoTrack heeft uitgewezen dat rijlessen in Nederland de afgelopen drie jaar flink duurder zijn geworden. Gemiddeld gezien betaal je nu 23% meer voor rijlessen dan in 2021. AutoTrack baseert dat op de huidige prijzen van ruim 1500 rijscholen in heel Nederland. De gemiddelde prijs per uur is nu €58,24.

De prijzen in Nederland lopen flink uiteen. De goedkoopste rijscholen bieden lessen aan voor €35 per uur, de duurste zitten boven de €80 per uur. De prijzen lopen per provincie ook flink uiteen. De duurste provincie is Friesland, waar de prijs op gemiddeld €60,13 ligt. Het andere uiterste vinden we in Zeeland. Met €55,84 is dat de goedkoopste provincie.

De duurdere rijscholen betalen zich echter vaak terug in een hogere kans op slagen, zo wijst het onderzoek uit. Rijscholen met tarieven boven de €60 hebben gemiddeld een slagingspercentage van 20% hoger dan rijscholen met tarieven onder de €50.

Bekijk hier het volledige onderzoek van AutoTrack met de cijfers per provincie en gemeente.