Lesauto scheurt politie voorbij met 154 kilometer per uur

Bizarre taferelen in Brabant. Op aansturen van de instructeur knalde een 17-jarige leerling met bijna 160 kilometer per uur over de snelweg, precies langs een surveillerende politiewagen.

Lesauto scheurt politie voorbij met 154 kilometer per uur

Hardrijden loont niet. Het is een van de eerste 'feitjes' die je ingeprent wordt als je begint met autorijden. Een Brabantse rij-instructeur besloot drastische maatregelen te nemen om de boodschap over te laten komen bij zijn 17-jarige leerling.

Op de snelweg tussen Boxtel en Den Bosch gaf hij de jongen de opdracht een praktijkvoorbeeld te creëren. Door zelf veel te hard te rijden zou hij meteen leren dat je er helemaal geen tijd mee wint.

Dikke boetes

De lesauto bereikte uiteindelijk snelheden van zo'n 160 kilometer per uur en slingerde tussen het verkeer door. Dat trok uiteraard de aandacht van de lokale politie. De auto werd staande gehouden, en de instructeur werd om een verklaring gevraagd. Hij was immers verantwoordelijk voor de handelingen van zijn leerling.

Met de uitleg van zijn onhandige praktijkvoorbeeldje deed de beste man genoeg om een paar forse boetes te incasseren. Voor de snelheid kreeg hij een prent van 334 euro, gekoppeld aan een boete van 240 euro voor onnodig links rijden.

Gelukkig voor de instructeur had hij de les na 19:00 ingepland, want de geldende maximumsnelheid was op dat moment 130 kilometer per uur. Eerder op de dag had de overschrijding veel grotere gevolgen kunnen hebben.

Les geleerd

Ondanks alles heeft de instructeur zijn punt toch bewezen. De hogere snelheid leverde door het politie-ingrijpen inderdaad geen tijdwinst op. We hebben echter zo'n donkerbruin vermoeden dat dit specifieke leselement in de toekomst niet meer gebruikt zal worden.

Nieuws
  • NL Beeld / DCI Media, NL Beeld / Proshots