Krankzinnige stalker verstoort rij-examens in Enschede

Aspirant-bestuurders in Enschede hebben te maken met een extra stoorzender bij hun rij-examens. Een boze ex-rijschoolhouder vindt het nodig om lesauto's te achtervolgen en de examens te verstoren.

Krankzinnige stalker verstoort rij-examens in Enschede

Je rij-examen is misschien wel een van de spannendste momenten van je leven. Tussen jou en de vrijheid van de open weg zit immers slechts 35 minuten. Toch kan er in dat dat dikke halfuur een hoop misgaan waardoor je naast je roze pasje grijpt. Naast het over het hoofd zien van een fietser of een schakelfout hebben studenten in Enschede een ander struikelblok op hun pad: een krankzinnige stalker.

Examenstalker

De Enschedese afdeling van het CBR wordt namelijk al een tijdje geteisterd door een achtervolger. De man wacht de lesauto's op en begint ze vervolgens tijdens het examen nauw te volgen.

Dat legt uiteraard extra druk op degene die zijn rijbewijs probeert te binnen te halen. Het CBR heeft dan ook al maatregelen getroffen tegen de stalker: zodra de auto gespot wordt zet de examinator een streep door het examen. De cursist mag het dan op een later (en veiliger) tijdstip weer proberen.

Henrie Kamps

De examenstalker is overigens geen duister, onbekend figuur, maar een openbare vijand van het CBR: Henrie Kamps. De voormalig rijschoolhouder uit Neede is volgens zijn eigen website een klokkenluider die het opneemt tegen de corruptie binnen het CBR. Kamps trok in september 2021 aan de bel over de oplopende wachttijden voor het theorie-examen. Snelcursussen zoals TurboTheorie.nl kregen volgens Kamps onrechtmatig voorrang van het CBR.

Naar eigen zeggen werd hij na een 'valse aanklacht' van een college-rijschoolhouder (die uiteraard aangestuurd werd door CBR-directeur Alexander Pechtold) uit zijn ambt ontzet. Kamps rijscholen Rijlezz en Rijbewijzz werden namelijk uitgeschreven bij de organisatie.

Omgekeerde wereld

Het achtervolgen van nietsvermoedende cursisten en het verstoren van examens is volgens Henrie kennelijk de beste manier om zijn ongenoegen te uiten. Daarbij weet hij de situatie overigens handig om te draaien. Volgens Kamps is hij niet degene die dreigend handelt, maar de examinatoren die hij op de hielen zit. Zijn slachtoffers slingeren hem namelijk bedreigingen naar het hoofd en voeren 'levensgevaarlijke manoeuvres' uit om hem het leven zuur te maken.

Kamps is uiteraard niet van plan te stoppen met zijn bizarre vorm van protest. De man heeft nog twee medestanderds gevonden die lesauto's schaduwen, maar wil zelf nauw betrokken blijven bij het 'project'. De examens niet verstoren is volgens Kamps namelijk 'bezwijken onder de zoveelste onwettige CBR-maatregel'. Cursisten in Enschede zijn in ieder geval gewaarschuwd.

Nieuws
  • iStock