Perez reageert met humor op geruchten over ontslag

Er zijn opnieuw geruchten opgedoken over een mogelijk ontslag van Sergio Perez. De Red Bull-coureur heeft daar met een goed gevoel voor humor op gereageerd.

Sergio Perez van Red Bull

Red Bull lijkt niet uit de nieuwscyclus te kunnen ontsnappen. Als het niet gaat over de interne implosie en het verloren terrein ten opzichte van de concurrentie, dan gaat het wel over de coureurs. Het ontslag van Daniel Ricciardo, de promotie van Liam Lawson, en natuurlijk de strijd tussen Max Verstappen en de FIA. Dat is allemaal net een beetje gaan liggen, en dan duikt er weer een nieuw gerucht over Sergio Perez op.

Neem het gerucht met een korreltje zout, want het lijkt erop dat we ons ieder jaar weer in deze zelfde discussie bevinden. De Grand Prix van Mexico komt eraan, we hebben een paar weken pauze, Red Bull is de leiding in het constructeurskampioenschap kwijt, dus drie keer raden waar het gerucht over gaat. Het gerucht stelt dat Red Bull en Perez samen een plan hebben opgezet om rondom de thuisrace van Perez aan te kondigen dat hij met pensioen gaat. Perez heeft zelf al een paar keer gezegd dat hij niet tot in de oneindigheid in de Formule 1 wil blijven, deels omdat hij een jong gezin thuis heeft, deels omdat hij niet goed genoeg presteert bij Red Bull.

De geruchten komen van verschillende kanten. Allard Kalff meldde bij Viaplay dat dit gerucht ging. Journalist Joe Saward meldde hetzelfde op Twitter, al is hij inmiddels een beetje teruggekrabbeld. Al met al komen alle bronnen op hetzelfde uit: “In de paddock gaat het gerucht dat…” Niemand beroept zich op exclusieve informatie of insiders die tegen hen iets bevestigen. Korreltje zout dus.

Inmiddels hebben de geruchten Perez ook bereikt. De Mexicaan reageert op Instagram met een clipje uit de film The Wolf of Wall Street. In het clipje herhaalt het personage Jordan Belfort - gespeeld door Leonardo Dicaprio - drie keer: “I’m not leaving!”. Ik ga nergens heen. Perez voegt zelf nog de tekst toe: “Sorry!”

Vorig jaar doken rond deze tijd dezelfde geruchten op. Iemand op Reddit beweerde dat hij van betrouwbare Mexicaanse bronnen had gehoord dat Perez zijn pensioen aan zou kondigen rond zijn thuisrace. Perez reageerde daar toen ook al laconiek op: “Ik heb die geruchten gezien, ik kan er alleen maar om lachen.”

Vorig jaar doken dezelfde geruchten al op over Perez rondom de Grand Prix van Mexico. Zijn woordvoerder had een duidelijk antwoord.