Jos Verstappen: 'Leegloop bij Red Bull is precies waar ik voor waarschuwde!'

Jos Verstappen heeft weer eens weinig goeds te zeggen over Christian Horner. De vader van de wereldkampioen ziet een rampscenario voltrekken bij Red Bull.

Jos Verstappen

Dat Red Bull een moeizame periode kent, is inmiddels een algemeen bekend feit. Het team heeft al acht races op rij niet gewonnen en is de leiding in het constructeurskampioenschap kwijt.

Intussen vertrekken verschillende kopstukken bij het team. Topontwerper Adrian Newey verlaat Red Bull voor Aston Martin, sportief directeur Jonathan Wheatley verhuist naar Audi, en recentelijk werd ook bekend dat hoofdstrateeg Will Courtenay naar McLaren gaat.

Het is een leegloop van talent, wat allemaal lijkt te zijn begonnen met de controverse rondom teambaas Christian Horner begin dit jaar. De Brit zou ongepaste berichten naar een vrouwelijke werknemer hebben gestuurd. Horner werd na een intern onderzoek vrijsproken, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Jos Verstappen waarschuwde toen al dat ‘het team zal ontploffen’ als Horner in functie bleef.

“Dit is precies waar ik voor waarschuwde”, zegt Verstappen senior tegen Motorsport.com als reactie op het vertrek van Courtenay. “Het team zegt dan: ‘Het maakt niet uit, we hebben een ander’. Maar het zijn te veel mensen. En Max krijgt er iedere keer vragen over en noem maar op. Dus ja, ik denk dat het gewoon niet goed is wat er gebeurt.”

Het is welbekend dat Horner en Jos Verstappen niet goed met elkaar overweg kunnen. Na de openingsrace in Bahrein werden de twee gespot in het hospitality area van Red Bull, waar ze een verhitte discussie leken te voeren. Verstappen heeft ook verschillende gelegenheden aangegrepen om Horner te bekritiseren in de media.

Horner zelf speelt intussen mooi weer, zoals ook van hem verwacht mag worden als teambaas. Na het vertrek van elk kopstuk kwam er een voorspelbare reactie: spijtig, we gaan hem missen, maar we hebben genoeg talent om dit op te vangen. Pierre Waché kan de functie van Newey overnemen. De functie van Wheatley wordt over meerdere mensen uitgespreid, waaronder Max Verstappen’s race engineer Gianpiero Lambiase.

Maar Jos Verstappen is niet onder de indruk van de houding van Horner. “Hij lult er altijd een punt aan!’