Verstappen mogelijk dit jaar al naar Red Bull

Het gekloot van Daniil Kvyat kan wel eens een mooie kans betekenen voor Max Verstappen.

Daniil Kvyat heeft het verpest tijdens zijn thuisrace in Rusland. Voor het oog van gedroomd EU-leider Vladimir Poetin crashte de 22-jarige coureur tot twee keer toe in de kont van Sebastian Vettel. Het gevolg: Een scheldende Duitser op de boordradio, Ferrari boos, Red Bull boos en Dr Helmut Marko boos. Dat laatste is waarschijnlijk het grootste probleem voor de carrière van de Rus.

Helmut Marko staat aan het hoofd van het motorsportprogramma van Red Bull en is ook de man die Kvyat de Formule 1 in heeft geloodst. Hij kan carrières maken en kraken en momenteel staat hij niet aan de kant van de Rus. Marko kondigde aan dat hij deze week een goed gesprek ging voeren met Kvyat en dat gaat ongetwijfeld niet over een lucratief nieuw aanbod.

Kvyat is al vrijwel zeker zijn stoeltje voor volgend jaar kwijt aan Max Verstappen. De Nederlandse held is na dit jaar wel klaar met Toro Rosso en toe aan een grotere uitdaging. Red Bull heeft veel tijd en geld in zijn talent gestoken en de enige manier om hem te behouden is door hem een plekje in het hoofdteam te geven. Aangezien Ricciardo beter en stabieler presteert dan Kvyat is het exit voor de Rus.

De vraag is of Red Bull zo lang wil wachten. Volgens de laatste geruchten overweegt de rode stier al tijdens het seizoen een rijderswissel te doen. Verstappen zou dan naar het grote Red Bull verhuizen en Kvyat moet het jaar uitzitten bij Toro Rosso. Voor Mad Max een briljante kans zijn om snel door te groeien. Marko staat er om bekend geen rekening te houden met de ego's van rijders, dus die heeft er geen probleem mee om Daniil op het strafbankje te plaatsen.

De beslissing moet nog genomen worden, maar wij zijn uiteraard voor. Een ding is zeker, Kvyat moet oppassen de komende races, want elke fout kan nu het einde van zijn loopbaan betekenen.