BREEK: 'Max Verstappen per direct naar Red Bull'

Vers van de pers: er gaan sterke geruchten dat Max Verstappen al komend raceweekend in Spanje zijn eerste kilometers voor Red Bull Racing rijdt. Kind van de rekening is vanzelfsprekend Daniil Kvyat.

De teamleiding van Red Bull racing zou al langer underwhelmed zijn over de prestaties van Kvyat, maar de torpedeeractie op voormalig stal-lieveling Sebastian Vettel (nog steeds dikke maatjes met het Red Bull-management) en een finish ver buiten de punten in Sotsji schijnt het laatste zetje geweest te zijn voor de Rus. Hij mag zijn spulletjes pakken bij Red Bull, en het één garage verder bij satelliet-team Toro Rosso gaan proberen, zo ratelt de telex bij diverse media -waaronder Motorsport.com- 'op basis van interne bronnen'. Autobahn meldde gisteren al dat een move naar Red Bull binnen dit seizoen als mogelijkheid op tafel ligt, maar dit zou wel erg snel zijn.

Binnen zeer kortte tijd verwachten we duidelijkheid in de vorm van een 'ontkrachting van een belachelijk gerucht' (Red Bulll Racing) danwel een 'yeehaaaw, jesus christ monkey balls ik mag eindelijk met de echt grote jongens meespelen!!een!!' of iets dergelijks (@Max33Verstappen). 

Wij hopen natuurlijk op het laatste, hoewel we ons afvragen in hoeverre de redenatie klopt dat je als team een coureur helemaal aan het begin van het seizoen keihard dumpt, en deze vervolgens bij je eigen satelliet-team onderbrengt, en er tevens van uit gaat dat deze zonder morren akkoord gaat met de degradatie. Wellicht een contractueel dingetje, maar het knaagt aardig: als je ontevreden bent, dan gooi je iemand op straat, en hou je deze niet in de baantjescarrousel. We houden daarom een redelijke slag om de arm totdat de officiële kanalen reageren. Wie weet besluiten Helmut Marko c.s. uiteindelijk dat een vermanende vinger en een minuutje in de hoek afdoende is om de drieste Kvyat te disciplineren, wie weet knalt de champagne dit weekend in kamp Verstappen.

Lees ook: de teleurstelling in de GP van Rusland

Update 05-05. Het is officieel: Max naar Red Bull.