Gelukkig nieuwjaar! H. Feitsma logt definitief uit

Pak de bubbly en de oliebollen, het laatste Autobahn-topic van 2019 is een feit. Wij grijpen de gelegenheid aan u ongezien de...beste wensen over te brengen. Voor ondergetekende is dit tevens het einde van een lange rit.
Tschüss

2019 was een mooi jaar, dat voor de een roeriger was dan voor de ander. Oké, Max Verstappen werd weliswaar weer geen wereldkampioen, maar hij heeft nog even. Voor Autobahn was het eveneens een jaar met veranderingen: nadat we onder TMG al dichter naar de Basisweg werden gezogen dan we lief hadden, maakten de stomme Vlamingen van het Mediahuis het uit. Gelukkig vonden we een goed onderkomen bij Pijper Media, en kreeg de website in de zomer een overhaul.

Yours truly zette in 2006 zijn eerste stappen in de autojournalistiek, eerst part-time, en sinds 2011 als hoofdbezigheid. Eind 2015 stonden E. Rosendaal en ik aan de wieg van Autobahn, dat in februari 2016 van start ging onder het heersende Newsmedia, dat destijds nog Geenstijl, Dumpert, DasKapital (RIP) en Upcoming in de portefeuille had. In de jaren die volgden las u bijdragen van de heren Goes, Hoevenaars, Hilderink, Adenauer, Wilman, en later ook van Koen Bakker, de vaste gastheer van de Autobahn-podcast. Ook Sylvana IJsselmuiden begon bij Autobahn, als presentatrice van de F1-show. De mannelijke co-hosts wisselden van samenstelling: Johnny Quid, Giedo van der Garde, en later Steijn Schothorst.

Het online-landschap veranderde in de jaren erna fors, en nu is de tijd gekomen om zelf afscheid te nemen. Na 13 jaar schrijven over auto's, mobiliteit, en allerlei aanverwante randzaken wordt het tijd voor een baan buiten de autojournalistiek. Ik laat u achter in de goede handen van M. Goes en wens u het allerbeste. Proost!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e85816993ac0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });