Ha. Amerikanen geven Alfa Giulia stijlinjectie

Amerikanen die zich op esthetisch vlak met Italiaans design gaan bemoeien, het klinkt als de kok van het Schnitzelparadijs die de Rossini-tournedos van de Librije gaat verfijnen. Schijn bedriegt?

De hele autowereld is hongerig naar de nieuwe Giulia. Immers, het model markeert Alfa's terugkeer in het D-segment sinds de 159, en het is een Alfa. Natuurlijk is iedereen daar nieuwsgierig naar. En zo kan het dat de Italianen al een jaar met het ding leuren, en dat vooral de Quadrifoglio een enorme hoeveelheid airplay heeft gekregen, nog voordat er überhaupt een exemplaar is uitgeleverd. Dat doet een sterke merkwaarde met je.

Nu de pers inmiddels met de eerste - niet geheel van piepjes, kraakjes, en elektronische gremlins gevrijwaarde - modellen heeft gereden wordt het tijd voor een nieuwe stap in het PR-offensief: fabriekstjoening...eh, we bedoelen natuurlijk -verfraaiing. Net zoals BMW dat met zijn M Performance-lijn doet gaat Alfa niet wachten tot zijn klandizie de zuurverdiende lire's bij een externe partij stukslaat op stukjes koolstofvezel. Hell no, dat maken ze gewoon zelf.

En wanneer we 'ze' zeggen, dan bedoelen we de aftermarketdivisie Mopar, een samentrekking van Many Odd Parts Arranged Randomly, excuus, Mostly Old Parts And Rust, ho, Most Often Passed At Races, verrek: MOtor PARts, dat bedoelden we. Eigenlijk is dit een Chrysler-divisie die vooral met dragstrips, starre achterassen, en dikke HEMI's wordt geassocieerd, maar sinds Alfa's moederconcern Fiat Chrysler overnam kan Mopar ook mooi ingezet worden op andere merken.

Aangezien de Grote Roerganger Sergio Marchionne niet gelooft in heilige huisjes is er gekozen voor Mopar, en dus niet voor het wellicht meer voor de  hand liggende Tailor Made van Ferrari. Nou ja, dat, plus het feit dat een simpele tailor made-kofferset al meer zou kosten dan een Giulia JTD. Bovendien wil Alfa Romeo de Amerikaanse markt op, dus dan is het altijd fijn als een miniscuul deel van je auto American Made is.

En om eerlijk te zijn, de aanpassingen hebben nog niet zo veel om het lijf. Ze beperken zich vooralsnog tot carbon lijstjes voor de grille, in dorpels, en een carbon pookknop en spiegelbehuizing. Daarnaast kan je een Mopar-bodykitje met spoilerlip, skirts en diffuser bestellen op je Giulia. Ook behoren deurprojectoren met LED'jes, poetslappen, andere kleurtjes voor je autosleutel en aftermarket velgen met slotbouten tot de mogelijkheden. Che bella.

We geven Alfa groot gelijk: waarom zou je niet zelf de aftermarket opleuksector pakken. Maar toch wachten we zelf even op wat Garage Italia Customs in petto heeft, totdat we onze redactie-Quadrifoglio gaan bepotelen.