Aston Martin trekt stekker uit elektrische Rapide

Eerst zou hij in 2017 komen, toen werd het 2018, later 2019 en in 2020 komt het laatste nieuws: hij komt helemaal niet. De elektrische versie Aston Martin zakensedan wordt afgeschreven en doet alleen maar dienst als testbed voor batterijtechnologie.

Aston Martin RapidE

Het lijkt erop dat het bouwen van een snelle elektrische sportsedan met ook nog een schappelijke range toch niet zo makkelijk is als Aston Martin dacht. Het idee werd in 2015 tijdens een autobeurs als concept gelanceerd en zou 2017/2018/2019/2020 op de markt komen, maar zo ver kwam het nooit. Althans, dat is wat -naar eigen zeggen- goed ingelichte bronnen aan het Britse Autocar vertellen. 

Aston Martin wil de inmiddels stokoude Rapide (anno 2010) niet meer ombouwen tot RapidE. Er zouden er aanvankelijk 155 exemplaren van komen, maar het blijft bij die ene die af en toe op motorsport event tevoorschijn komt. De auto is een testbed voor elektrische technologie. Waarschijnlijk heeft het ook niet geholpen dat Chinese partner LeEco (ook bekend van het mislukte Faraday Future) nogal hard getroffen is door allerlei financiële ellende.