Koenigsegg Mission 500 Concept moet 500 km/u

Zweedse hypercarbouwer Koenigsegg werd afgelopen zomer onttroond als bouwer van de snelste 'gewone' auto. De Bugatti Chiron Super Sport 300+ reed 490 km/u. Nu hebben de Zweden een concept dat door de 500 km/u moet kunnen breken.

Koenigsegg Jesko

Gelukkig is de tijd van extreme prestaties met verbrandingsmotoren nog niet voorbij. Nog altijd weten fabrikanten meer uit hun motoren te halen, voordat alles zoemend en elektrisch wordt. Nadat Bugatti van de zomer een record vestigde, wil Koenigsegg dat nu weer terug hebben.

Volgens TheSupercarblog komt Koenigsegg in maart op de Autosalon van Genève met de Mission 500. Er zijn nog geen details, maar het is aannemelijk dat de Koenigsegg Jesko als basis wordt genomen. Die hypercar weet 1.600 pk (en 1.500 Nm) te persen uit zijn V8 die een twinturbo heeft. Volgens Koenigsegg moet de Jesko standaard al tot 482 kilometer per uur komen.

In maart zullen we zien wat er waar is van de geruchten. En nu we toch aan het roddelen zijn: waarschijnlijk heeft Koenigsegg in Genève nog twee andere nieuwe modellen op de stand staan.

Beeld: Koenigsegg Jesko