Bentley zwaait 6,75 liter V8 nu echt uit

Ruim zestig jaar geleden introduceerden Rolls-Royce en Bentley hun 6.75-litre L-Series V8-motor. Die motor werd in de decennia erna doorontwikkeld. Na het schisma van 1998 gebruikt alleen Bentley de motor nog. Nu gaat ook de laatste auto, de Mulsanne, afscheid nemen van de mastodont uit Crewe.

Bentley Mulsanne

Met meer dan zestig jaar in productie is de L-Series V8 van Bentley de langst gebouwde V8-motor in de geschiedenis. Met zijn 6¾-litre inhoud is het een van de laatsten der dinosauriërs die nog in nieuwe auto's leverbaar is. Maar het doek gaat vallen voor de motor - en overigens ook voor de Mulsanne. 

De combinatie mag in gelimiteerde oplage, speciaal gemaakt door Mulsanne zijn zwanenzang doen voordat woke SJW gedoe de boel komt verpesten: "Bentley will offer hybrid options for all models by 2023".

Cringe...

Slechts 30 mazzelaars kunnen de ultieme afscheidseditie van de Mulsanne, met de originele naam Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner, aan hun collectie toevoegen. De auto is gebaseerd op de Mulsanne Speed: the most driver-focused ultra-luxury sedan ever created.

In het interieur hebben de karakteristieke knopjes waarmee de luchtstroom van de airco gereguleerd worden plaatsgemaakt voor exemplaren die lijken op de dop van het oliereservoir. Andere speciale onderdelen in het interieur: 

  • A unique 6.75 Edition motif is stitched into the seats, and recreated in chrome badging for the exterior and the engine bay. The same logo will be projected by the LED Welcome Lamps.
  • The faces of the clock and minor gauges will feature schematic cutaway drawings of the engine itself.

Aan de buitenkant en onder de motorkap zijn allerlei onderdelen in glimmend zwart uitgevoerd in plaats van het gebruikelijke glimmende chroom. Bentley geeft niet aan dat de auto inmiddels al is uitverkocht, dus u kunt nog snel naar Crewe bellen om een exemplaar te bemachtigen. Als deze auto zijn geld niet oplevert, dan drinken we voortaan motorolie.