Hamilton wint Grand Prix van Monaco 2016

In een ronduit dramatisch weekend voor Max Verstappen slaat Lewis Hamilton terug in de strijd om het kampioenschap door de Grand Prix van Monaco te winnen.

Snapchatkoning Hamilton slaat in het begin van de wedstrijd een pitstop over door lang te blijven rijden op de regenbanden en vervolgens meteen naar de slicks te wisselen. Ricciardo ligt op dat moment eerste, maar verliest door een extra pitstop waarbij Red Bull de banden niet klaar heeft staan de plek aan Hamilton. De Red Bull-coureur wordt daardoor tweede en Ricciardo baalt hard. Zichtbaar hard.

Een opvallend goed resultaat van de Force India van Sergio Perez. De Mexicaan mag mee naar het podium voor de laagste trede, maar ga er maar vanuit dat dit vanavond bij het team wordt gevierd als een overwinning. Champagne!

Verder naar achteren zien we weer iemand flink balen. Professioneel zeurneus Nico Rosberg weet geen snelheid te vinden in de natte eerste ronden en verliest veel tijd. Ook in de rest van de race weet hij geen vuist te maken en kan hij zich niet terugvechten. Uiteindelijk eindigt hij op een zevende plaats, waardoor hij veel punten verliest ten opzichte van Hamilton. Partyboy staat op nog maar 24 punten achter z'n teamgenoot.

Weer huilen in Monaco dit jaar voor Max Verstappen. Na een race vol spectaculaire inhaalacties, eindigt zijn RB12 in de barrière. Door uitvallers en een paar mooie passeerbewegingen weet Max vanuit de achterkant van het veld op te klimmen naar een plaatsje in de punten. In ronde 35 gaat het helaas fout. In zijn jacht op Carlso Sainz verremt Max zich een klein beetje. Hij komt op het natte asfalt en glijdt de vangrail in. Einde race voor nummer 33. Max en Monaco: het blijft een drama.

Sauber neemt de faalhazenaward mee vandaag. Felipe Nasr kreeg van het team de opdracht om zijn teamgenoot Marcus Ericsson langs te laten. Dat gebeurt niet en de beide auto's rammen elkaar in de laatste bocht. In eerste instantie kunnen ze allebei doorrijden, maar de schade is te groot en de Saubers vallen uit. Hier zal nog wel over nagepraat worden bij het team.