Verbouwing Zandvoort: Hoe staat het circuit er nu voor?

De verbouwing van het circuit in Zandvoort gaat voorspoedig. Volgens de planning is alles ruim voor de terugkeer van de Formule 1 in Nederland klaar. Deze week zijn uitloopstroken aangelegd en wordt het hard geasfalteerd.

Circuit Zandvoort

Het is vrijdag en dat betekent dat Circuit Zandvoort weer een update geeft over de voortgang van de verbouwing. Op veel plekken begint het er alweer als een racebaan uit te zien in plaats van een zandbak. Kennelijk heeft de komst van Max Verstappen en Alex Albon van de week geen problemen voor het verbouwingsschema opgeleverd.

Hugenholtzbocht

In de derde bocht van het circuit komen de coureurs straks voor het eerst een banking tegen. Op de beelden, die het circuit vandaag vrijgaf, is te zien dat de ondergrond bijna klaar is voor een asfaltlaag.

Op verschillende plaatsen op de baan komt een "ontsnappingsstrook" naast de grindbak. Het circuit moet moeilijk zijn, maar niet té onvergeeflijk. Wie een fout maakt kan via de uitloopstroken alsnog de race vervolgen, zij het met een flinke vertraging. Hier werken de asfalteerders van Gebr. Van Kessel, dat net als KWS Infra onderdeel is van het internationaal opererend bouwconcern Koninklijke VolkerWessels (Official Supporter en partner van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix).

Achterkant pits

De pitboxen op het circuit worden vergroot. Dat gebeurt in de lengte, waardoor een stuk van de paddock nu bebouwd wordt met de uitbreiding van de ruimtes waar de Formule 1-auto's straks geprepareerd worden.

Het hele verslag van deze week is hier te lezen.

Formule 1
  • Circuit Zandvoort / Essay Producties