Duitsers in actie tegen snelheidslimiet op Autobahn

In Duitsland gaan langzamerhand stemmen op om een algemene maximumsnelheid van 130 kilometer per uur in te voeren. Als het aan de CSU ligt, komt die snelheidslimiet er echter niet. Ze voeren actie tegen de 'verbodswaanzin' in het land.

Nein danke

Niet alleen Nederland gaat de laatste tijd gebukt onder milieugekkies die denken dat het uitmaakt als een paar mensen soms even niet gewoon lekker kunnen doorrijden. Ook in Duitsland zijn er nog steeds mensen die liever niet zelf iets aanpassen, maar willen dat anderen zich aanpassen. De milieuwappies willen een algehele maximumsnelheid van 130 kilometer per uur in Duitsland afkondigen. Dat zou het milieu plotseling redden. Alsof heel Duitsland continu 250 kilometer per uur op de snelweg rijdt.

Gelukkig is het nog niet meteen gedaan met de paar kilometer ongelimiteerde Autobahn die nog bij onze oosterburen ligt. De CSU is een petitie gestart tegen een mogelijke invoering van een snelheidslimiet. De Christendemocraten uit Beieren zien het niet zitten. "Immer mehr Bürgern stinkt der ständige Verbotswahn." aldus Markus Blume van de partij: "Steeds meer burgers hebben genoeg van de constante verbodswaanzin." De CSU stelt vraagtekens bij het nut van een maximumsnelheid en denkt dat het eerder een ideologische truc van de Groenen, Sociaaldemocraten en links is.

Terwijl de ADAC langzamerhand zijn verzet opgeeft zijn er dus nog wel Duitsers die voor de automobilist opkomen. Hoeven we ons dus nog niet helemaal zorgen te maken over het fijne doorrijland onderweg naar de Alpen.