NSFW. Dit zijn de zeven beste door Singer gerestaureerde Porsches

De omgebouwde Porsches van Singer zijn een voorbeeld van automotive lustobjecten. Het bedrijf pakt een icoon en perfectioneert die vervolgens tot in de kleinste details. Het resultaat is altijd uniek en hier zijn de zeven beste uitvoeringen.

Singer

Alle projecten van Singer krijgen een eigen naam, die meestal verwijst naar de woonplaats/stad/land van de koper. Philadelphia is alles wat je verwacht van een Singer: een perfect strak uiterlijk, laag bij de grond en een klassiek interieur met de beste materialen. Het geheel is ook nog uitgevoerd in donkerblauwe lak en een bruin interieur, wat een chique uitstraling oplevert.

Gulf-kleuren! Het bekende blauw en oranje lijken gemaakt voor deze generatie Porsches en geven de auto direct een sportief uiterlijk. Dat wordt nog eens benadrukt door de rolkooi in het interieur. Natuurlijk ziet dat er niet uit alsof er een steiger in de achterkant van de auto is gebouwd, want ook deze buizen zijn netjes afgewerkt met leer. Het lichte bruin van het interieur past uitstekend bij het blauw van het exterieur. 

Laten we vooral de Targa's niet vergeten. Singer creëert prachtige coupés, maar ook de open auto's mogen er zijn. Met de dakpanelen eraf rij je niet alleen met de zon op je bol, maar kunnen omstanders ook makkelijker genieten van het bijzonder fraai aangeklede interieur. Singer besteedt honderden uren aan de afwerking van de binnenzijde, dus het zou zonde zijn als niemand dat kan zien. En aangezien je een dergelijk kunstwerk waarschijnlijk voornamelijk met lekker weer rijdt, is een open dakje een goede keus.

Slechts weinig mensen zullen een half miljoen dollar voor een auto neerleggen en dan zeggen: maak hem maar paars. Gelukkig was er iemand die dat wel deed, want het resultaat mag er zijn. Atherton (plaats in Californië) valt tenminste goed op tussen de andere Singers, waarvan de kopers toch te vaak voor het veilige grijs, wit of donkerblauw kiezen.

Over auto's die opvallen gesproken. Deze gifkikker is zelfs tussen een groep felgekleurde Lambo's niet te missen. Texas compenseert zijn in het oog springende uiterlijk met een rustig zwart interieur. Instelbare Bilstein-dempers geven dit exemplaar de gewenste wegligging op iedere route en ook het formaat van de achterbanden laat zien dat dit een serieus racemonster is.

Grijs, maar dan anders. Met een dubbele blauwe streep met rode accenten over de body en de Porsche-naam op de zijkant is dit alles behalve een saaie auto. Het is zelfs één van de sportief ogende Singers ooit gebouwd. Het blauw en rood van de belijning komt weer terug in het interieur, want in dergelijk details is Singer nu eenmaal heer en meester. Petje af voor de koper die deze winnende specificatie heeft besteld. 

De volgende stap voor Singer. Williams (je kent ze wel als het privéteam van Lance Stroll in de F1) heeft de motor geoptimaliseerd, zodat er nu 507 pk uitkomt. De body is compleet aangepast, zonder dat de bekende lijnen verloren gaan en is nu nog lichter, nog gladder en heeft verschillende subtiele (naast de achterlichten bijvoorbeeld) luchtroosters om de motor te laten ademen. Ook het prijskaartje is verbeterd en kan afhankelijk van de wensen van de klant oplopen tot meer dan een miljoen dollar. Perfectie heeft een prijs en die van de enige Nederlandse Singer is onbekend.