Nederlandse Porsche reimagined by Singer alweer te koop

Ongeveer twee jaar geleden werd Nederland eindelijk versierd met een eigen Singer, de Amsterdam Commission. De koper heeft tijden op zijn verherbeterde Porsche gewacht, en wil er kennelijk nu alweer van af, want hij staat te koop. Uiteraard duur.

Singer 911 Amsterdam Commission

Bij de komst van de eerste Singer naar Nederland beloofde de koper nog dat het zijn Daily Driver ging worden. Tegen Quote vertelde hij (M/V) dat de auto daarom ook de Touring-specificatie had gekregen: die is wat meer op luxe gericht, dan op pure prestaties. Die belofte is helaas niet ingelost en na 2.800 kilometer in iets meer dan twee jaar is het kennelijk alweer Schluss voor de omgebouwde 964.

Inmiddels staat de schitterende Amsterdam Commission te koop bij International Collectables. Gezien de foto's is de auto inmiddels ook al in Engeland terechtgekomen en ook een kentekencheck bij de RDW geeft aan dat de auto geëxporteerd is. Eveneens opvallend is dat de wagen op de foto's uitgerust is met blauwe platen, terwijl de auto uit 1990 stamt. Dat lijkt niet helemaal correct, maar staat wel goed op de plaatjes.

Hoe dan ook, als u niet wilt wachten op een Singer, dan kunt u in Engeland terecht. Reken op een flinke aderlating, een Singer gaat niet voor minder dan vier ton weg, en dan moet u er nog een paar jaar op wachten, een af exemplaar zal dus eerder duurder dan goedkoper zijn geworden.