The Grand Tour S01E01 komt uit Afrika

Clarkson c.s. hebben een nieuwe snippet losgelaten over hun nieuwe (hopelijk) heersende show The Grand Tour. Het continent Afrika heeft de eer aflevering 1 van de Amazon-show te hosten.

Om preciezer te zijn: we hebben het over Zuid-Afrika. Het land van de Springboks, wijlen Nelson Mandela, racistische diplomaten met een kofferbak vol Krugerrands, en Die Antwoord. Dit is geen onbekende grond voor het trio, dat al eens een rits Top Gear liveshows in Zuid-Afrika deed, en waar Richard Hammond ooit los ging in een Marauder-tientonner. Overigens was dat in Johannesburg, precies de locatie waar het trio op 17 juli zijn tentenkamp opslaat voor de eerste studio-opname. En dat mag u letterlijk nemen, want er wordt letterlijk in een megatent opgenomen, Khadaffi-style.

Of er ook clowns in deze tent zitten is aan u om te beoordelen, en wie weet kan dat live, want de show heeft een prijsvraag uitgeschreven waarmee een bezoekje aan de opnames gewonnen kan worden. Om te winnen moet u iets met Twitter en de hashtag #TheGrandTourJoburg doen (#MakeTwitterGreatAgain). Als u pech heeft is Clarkson nukkig, en trakteert hij u op een broodje hengst. En wie weet is Hammond tegen die tijd zijn Luke Perry-complex kwijt, en heeft hij die zotte ringbaard er af geschoren.

Enfin, over een maandje gaat Top Gear Two The Grand Tour (tot voor kort bekend als 'Currently unnamed tv show') dan echt van start, en kunnen we kort hierna hopelijk genieten van weer een echt leuk autoprogramma zonder schreeuwginger en irritante Ferrari PR-1-2'tjes. Zin an!