Arabier laat Londen ontploffen met 911

Hoho, niet meteen zo profileren, mensen. We hebben het hier over een Porsche 911, niet over De Gewraakte Datum. Elk jaar, met de zomer voor de deur, neemt het aantal droeve stumpers met geld te veel in Londen exponentieel toe. Dus ook nu.

De Porsche 911 GT3 RS is -samen met de 911R- de crème de la crème van de straatlegale extreme Porsches. Spijkerhard, vol met exotische materialen, en elke overtollige gram is er af geschaafd, tot de Porsche badge aan toe, want dat is op de RennSport een sticker. Deze auto (nieuwprijs: ongeveer een kwart miljoen) krijg je niet zomaar, daarvoor heb je veel geld en goed connecties nodig. Iets waar deze clowns in een prachtig paars exemplaar op Oostenrijks kenteken geen gebrek aan hebben. Waar ze wel een gebrek aan hebben, is inlevingsvermogen in de gemiddelde Londenaar, want in de bomvolle binnenstad wordt elke vrije centimeter (en die zijn er schaars) benut om middels drifts, revs, en kleine burnouts de omvang van hun geslachtsdeel te demonstreren.

Nu ontgaat ons sowieso de logica van het kopen van een snaarstrak trackday-wapen, en vervolgens hiermee in de stadsfile van Londen te gaan rijden stilstaan, maar voor de Arab-boys die denken dat ze Ken Al-Block himself zijn, draait het maar om één ding: gezien worden. En dus werd het baardje getrimd, de haartjes gedaan, een glimmende zonnebril op de zinksnijder gelegd, en het mooiste Gucci-shirtje uit de kast getrokken. Tijd om Londen op stelten te zetten. Wij zouden liever Anglesey of een vergelijkbaar circuit een dag afhuren, en ons daar met een trailer vol banden vermaken, maar dat zijn wij. 

Elk jaar in de zomer stroomt de halve zandbak met geld leeg, om in de mondaine Europese metropolen te verpozen. Dit gebeurt voornamelijk in Londen, waar de locals in de sjieke wijken onderhand KRANKJOREM worden van alle herriebakken met hun Akrapovic-brulpijpen. Het leidde al tot appelgooi-incidenten, een steniging door een boze burger, en een wielrenner die totaal over de zeik ging en een stare-off deed met -wederom- een Aventador.

Bovenstaande Porsche met zijn kansloze inzittenden lijkt de toorn van het stadsvolk nog niet over zich afgeroepen te hebben, maar je weet nu al dat het deze zomer zeker wel een paar keer fout gaat. Want wat gaan die Londense agentjes beginnen tegen de Millionaire Boy Racers? Wie in de Emiraten uit de band springt mag rekening houden met inbeslagname (in Dubai alleen al 81 stuks, dit weekend) en torenhoge boetes, in Londen is het ergste dat je kan overkomen dat je auto op een flatbed wordt gezet, en je hem morgen weer op kan halen.