Audi: wij gaan Ducati helemaal niet verkopen

De berichten dat Volkswagen AG Ducati wil gaan lozen zijn helemaal niet waar. Tenminste dat zegt de CEO van Volkswagendochter Audi. Waar komen de geruchten dan vandaan?

Ondanks dat de winstmachine bij autoconglomeraat Volkswagen nog altijd op volle kracht draait, staan er wat duivels op de deur te kloppen in Wolfsburg. Het uitstootsjoemelschandaal kan een vrij prijzig staartje gaan krijgen. Zo moeten er product recalls gedaan worden en zullen er waarschijnlijk ook nog wat miljardenboetes naar allerlei overheden geschoven moeten worden. Dat moet met cash, en daarvoor moet je wel cash hebben. 

Analisten verwachten dus dat Volkswagen wel eens wat assets zou kunnen gaan afstoten in ruil voor harde euro's. Bijvoorbeeld bedrijven die niet helemaal bij de core business horen. Een van de genoemde slachtoffers: Ducati, daar zitten immers twee wielen te weinig aan. Auditopman Rupert Stadler zegt daarover: 'Is niet zo!' Ducati is dochter van Audi, en Audi wil Ducati helemaal niet verkopen. Nou zal het baasje van de grootste winstfabriek van de groep wel wat in de melk te brokkelen hebben, maar als de bazen in Wolfsburg zeggen dat Ducati geloosd moet worden dan moeten ze daar in Ingolstadt toch naar luisteren.

Daarnaast: Maak je maar klaar voor een verkoop van Ducati. Want als een CEO nee zegt, dan bedoelt hij ja. 'Nee, ik wil niet verkopen,' betekent in managersjargon: 'gooi er nog maar een miljard bovenop en het is van jou.' Hierbij nog een gratis tip voor een te liquideren bedrijfsonderdeel. Volkswagen Wurst, daar zitten helemaal geen wielen onder.