VIDEO. Alfa Romeo Giulia crasht als de beste

De hoop van Italië is gevestigd op de Alfa Romeo Giulia, maar het begint er zo langzamerhand op te lijken dat deze Alfa helemaal geen Italiaan is. Vandaag is zelfs uitgelekt dat de auto behoorlijk goed kan crashen.

Als je dan toch een keertje moet crashen, dan maar het liefst in een gerieflijke auto. Dus een Italiaan. Vroeger kon je ook voor een tank kiezen door in een Saab of een Volvo te gaan zitten als je echt veilig wilde zijn. Zuid-Europese auto's werden altijd van een soort roestend aluminiumfolie gemaakt, maar ze zagen er wel een stuk beter uit. Leuk houten stuurtje erbij en modieus poltrona frauleer om op te zitten, helemaal lekker om volgas over de wegen te snellen. Ongelukje was wel even een pijnlijke historie, maar ja, je reed wel een Italiaan. Passie. Het leven was overzichtelijk: of je reed veilig, of je reed stijlvol. Saab alleen, het is niet meer, en Volvo maakt ook spierballenmodellen.

De Italianen van tegenwoordig daarentegen. Ze blijken ineens foutloos te werken. De Alfa Romeo Giulia heeft namelijk vijf sterren gehaald in de NCAP crashtest. Dat is niet het enige, want de volwassenenveiligheid (wij kenden het woord ook nog niet) is 98%. Die score heeft nog nooit een auto gehaald. Dus zelfs Volvo's, BMW's, Mercedessen en dergelijke blijken achter de Italiaan in het rijtje te staan.