Ook Belgen willen nu de verbrandingsmotor vermoorden

Het houdt niet op. Niet vanzelf. Nu wil ook de Belgische minister van ecoterreur auto's met verbrandingsmotor naar de eeuwige Groene Hel sturen.

Kennelijk is er een clubje voor utopisten wiens realiteitszin recht evenredig is aan hun haat voor auto's met verbrandingsmotor. Grand Wizard is de Nederlandse PvdA-fractie die daar niet zo lang geleden het totaal onhaalbare plan in de groep gooide om auto's met verbrandingsmotoren vanaf 2030 naar een strafkamp te sturen. De Duitsers voelden - voorspelbaar genoeg - wel voor dergelijke totalitaire maatregelen. Iets later dan iedereen - ook voorspelbaar - kwamen de Belgen aankakken. Die blijken het bij monde van hun verkeersminister ook mooi te vinden om brandstof te verbieden.

In de woorden van het Belgische opperhoofd van Grindwegen en Verkeersinfarcten: "Tegen 2020 moeten er in ons land 100.000 auto's met schone energie rijden. Straffer nog: tegen 2030 moeten alle auto's op volledig schone energie rijden, alle vervuilende brandstoffen moeten weggewerkt worden." Godmiljaar! (De man is overigens minister namens Open VLD, een soort ultralinkse D66 (ok, pleonasme) die zich desondanks verkoopt als vergaarbak voor liberalen. Dus wat verwacht je?)

Nu kunnen we denken: och, onzichtbare minister die een dingetje voor de bühne doet, loopt zo'n vaart niet. Maar ministers hebben er een handje van om over hun graf heen te regeren als hun plannen lekker liggen bij de volgende regering. Dan krijgt het plan een andere naam en wordt het door een volgend kabinet verkocht als eigen werk, maar is het in wezen nog exact hetzelfde als het vergezicht LauwePoep2050 dat de allang vergeten minister zijn ambtenaren liet uitwerken. De geest is uit de fles.

Misschien dat sommige partijen eens een beetje oppositie moeten voeren tegen deze idiote lobby, die ongetwijfeld ook Brussel en daarmee de EU en daarmee u zal bereiken. Vooralsnog is het beste wat we bijvoorbeeld in Nederland hebben gehoord een VVD-Kamerlid dat zich afvroeg of deze plannen, die alleen al in ons land acht miljoen automobilisten raken, misschien een grap zijn

Kom op, jongens, chop-chop.