VIDEO. Max Verstappen haalt Nico Rosberg op het podium in

Een week na zijn podiumfinish in Oostenrijk mocht Max Verstappen in Silverstone alweer met de champagne spuiten. Het wonderkind finishte derde, maar staat uiteindelijk op de tweede plaats in de boeken dankzij een straf voor Nico Rosberg.

Vlak voor de race gingen de hemelpoorten open en koos race director Charlie Whiting ervoor om achter de safety car te starten. Dat maakte de eerste vijf rondjes van de race bijzonder saai, maar gelukkig werd dat snel goedgemaakt toen het halve veld de pitstraat in dook voor andere banden. Terwijl de baan er leeg bij lag was het in de pitstraat een enorme drukte. De top vier koos ervoor om nog wat rondjes verder te rijden op de regenbanden en pas een paar rondjes later over te stappen op intermediates.

Het duurt vervolgens tot de zestiende ronde voordat de eersten het aandurven om op slicks over te stappen. In diezelfde ronde heeft Max het echt gehad met Rosberg die voor hem over de baan glijdt en hij zet zijn auto tussen Becketts en Chapel langs de buitenkant voor de Duitser. P2 dus. Vooraan rijdt Hamilton intussen onbedreigd zijn rondjes. 

Hoewel iedereen op een gegeven moment op slicks rijdt blijft de baan verraderlijk glad en iedereen die een beetje zijn best doet glijdt aan het eind van het lange rechte stuk wel een keer door. Gelukkig is daar een ruime uitloopstrook, waardoor het niet meteen einde verhaal is.

Rond de 33e ronde kan Rosberg dankzij DRS steeds dichterbij Max komen, maar de Limburger weet telkens de deur dicht te gooien. Nico meldt daarover na de wedstrijd dat hij Verstappen ook wel aardig vervelend vond op dat moment. Het duurt vervolgens nog tot de 38e ronde voordat hij Verstappen eindelijk weet te passeren. Vlak voor het einde van de race loopt Rosberg tegen een versnellingsbakprobleem aan. De radiocoaching die daarna volgt helpt Rosberg om zijn bak niet helemaal aan gort te rijden waardoor hij op het podium tweede staat, naast de eerste plaats van teamgenootje (en aartsrivaal) Hamilton en voor Verstappen. De uitslag wordt echter halverwege de avond aangepast waardoor Max nu als tweede in de klassering staat.