Welke Nederlandse stad krijgt als eerste een dieselverbod?

In urbane gebieden ontwikkelt de dieselauto zich steeds meer tot volksvijand nummer één. Kon je vroeger nog onbekommerd met je tds in hartje stad walmen, nu kijkt men je aan alsof je ter plekke een kind misbruikt. Een verbod ligt op de loer.

Een gezonde luchtkwaliteit is een groot goed. Wie dat niet gelooft, moet maar eens gaan praten met een ex-mijnwerker die zijn longen vol stof heeft, of iemand die dag in dag uit de smog van Jakarta inademt. Wij zijn daarom groot voorstander van een zo goed mogelijke luchtkwaliteit, daar waar veel mensen op een kluitje bij elkaar leven. Iedere vervuiler moet zijn steentje bijdragen om schoner te worden, en op die manier kunnen we in een ideaal scenario allemaal een zorgeloze toekomst tegemoet gaan, terwijl we gezamenlijk onder de regenboog dansen. 

Zoals zo vaak weten bepaalde belangengroeperingen er altijd wel één specifiek dingetje uit te plukken, dat vervolgens kapotgedemoniseerd moet worden, inclusief verboden en aangeprate schuldgevoelens. In steden richt de hetze zich op diesel, a.k.a. Lucifers brandstof. In diverse metropolen, waaronder Parijs, is sprake van een in te voeren algeheel dieselverbod. De Franse hoofdstad staat tijdens kantooruren al geen auto's van voor 1997 meer toe in het binnengebied, maar gelukkig wordt voor oude klassiekers een uitzondering gemaakt. Diesel moet er op termijn  ook aan geloven, en dat terwijl het gros van de Fransen dankzij belastingvoordeel in een zelfontbrander rijdt.

Aangezien het topic heet is, deed het Duitse ANP - de dpa- een rondje langs de grote steden van onze oosterbuur, want ook daar zijn tal van mensen die van diesel nog meer over de gier gaan dan van een bondscoach die aan een klokkenspel snuffelt. Het resultaat: Berlijn, München, Stuttgart, en Bremen overwegen allen auto's op stookolie uit hun stadscentra weg te discrimineren. Wellicht kunnen de betroffen auto's voor de herkenbaarheid dan meteen van een grote gele 'diesel'-sticker voorzien worden. 

Enfin. Als er in Duitsland, Frankrijk, en ook in het VK plannen zijn om diesel te vuur en te zwaard te bestrijden, dan kan Nederland niet achterblijven natuurlijk. We hebben al milieuzones in Utrecht en Rotterdam, een volgende stap in een totaalverbod van het één of ander is niet ondenkbaar. De vraag is welke stad de voortrekkersrol op zich wil nemen. Vingers? 

Foto: Satans directieauto, een Ford F-250 Super Duty met Powerstroke V8 Diesel.