Elon Musk gebruikt enorm veel crack

Het fenomeen Elon Musk is even ongrijpbaar als onuitputtelijk. Hij heeft het vreemde talent om achterlijk hoge ambities min of meer te realiseren. Hoe dan?

Elon Musk is een rare man. Hij heeft eigenlijk geen diepgaande interesse in auto's. Hij mag dan met Tesla één van de meest besproken automerken ooit uit de grond hebben gestampt, de auto is niet meer dan een middel. Hij wil gewoon dat we stoppen met de consumptie van fossiele brandstoffen. Daarvoor moet je elektrische auto's maken. Dus dat deed hij. Zie ook zijn bedrijf SolarCity; weg van fossielen, naar een duurzamer energiegebruik.

Iedereen is zijn eigen visionair, maar tussen droom en werkelijkheid zit zoveel werk dat de meesten al overlijden door er slechts aan te denken. Slapen is niet eens het probleem, Musk zou elk etmaal precies zes uur slapen, de moeilijkheid is om gefocust te blijven als je wakker bent. Om dat vol te houden zoals Musk doet, moet je wel tamelijk bezeten zijn. 

Of een crackverslaafde natuurlijk. 

Wie naar David Bowie kijkt ziet dat cocaïne een schitterende verslaving. Hij herinnert zich van de opnames van het legendarische album Station to Station bijna niets, wat ermee te maken kan hebben dat hij destijds met een coke-lepeltje om zijn nek rondsjouwde. Crack is een soort rook-coke en we kunnen het niemand aanraden. De high schijnt zeer intens te zijn (van horen zeggen!) maar ook zeer kort. Dus ja, dan moet je wel voor 'large amounts' gaan.

[Hier geen flauwe punchline over het constant missen van productietargets en samenhang met crack.]