Moszkowicz gaat Volkswagen kapotmaken

Bram Moszkowicz is niet zomaar een gevallen advocaat met een uitstekende kledingsmaak. Hij bekommert zich ook om de kleine luyden die door Volkswagens Dieselgate zonder spuug zijn genaaid. Moszko overweegt dan ook een claim.

Sinds een tijdje werkt Abraham M. voor een claimtent. Bij BNR Nieuwsradio mocht de goede man komen vertellen dat hij reizigers bewuster wil maken over hun rechten bij vertragingen op Schiphol en dat...zzz. Hartstikke mooi, interessanter is dat hij ervan zegt te houden voor de underdog op te komen. Zoals Desi Bouterse en Willem Holleeder de gedupeerden in de Dieselgate-zaak. 

In de woorden van M.: "Het zou zo maar eens kunnen dat wij ons ook gaan bemoeien met de zaak rond Volkswagen. Dat zit in de pijpleiding voor de komende maanden." Juist ja, we hebben geen hoge verwachtingen, maar in ieder geval hulde voor Brams vermijden van het Anglicisme 'pijplijn'.

Er is nogal veel aan te merken op de manier waarop VW vooral zijn Europese klanten behandelt, maar het laatste wat de arme gedupeerde zielen nodig lijken te hebben, is een advocaat jurist die weinig zo goed begrepen heeft als eigenbelang. Maar hee, vrij land, iedereen verdient een tweede kans en meer van dat soort gebloemetjesjurk. Wij zien er in ieder geval naar uit dat De Bram de media opzoekt om cliënten te werven.

Wij suggereren verder niets, maar kent u die gekke meneer Ferdy Roet van Stichting (!) Loterijverlies nog?