VIDEO. KGB bouwt feestje met 28 Mercedes G-Klasses

KGB-ers zijn net mensen, en als ze zijn afgestudeerd bouwen ze ook gewoon een feestje. KGB-style. Met KGB-speeltjes en dat had een enkeltje Siberië tot gevolg.

De nieuwste lichting spionnen en sluipmoordenaars van het privéleger van Vladimir Poetin is onlangs afgestudeerd. Reden voor een feestje. Gewone studenten doen dan waar ze goed in zijn: een cafeetje pakken en dan keihard zuipen. Als FSB-agent (inderdaad de veiligheidsdienst heet natuurlijk al lang geen KGB meer) doe je feestjes vieren natuurlijk anders dan gewone mensen. Ten eerste moet je als geprivilegieerde laten zien dat je iets gelijker bent dan de andere mensen op straat. Zeker als bevoorrechte Rus moet je laten zien dat je nog onbeschofter bent dan een doorsnee Rus. Gelukkig kan dat makkelijk met het speelgoed dat je als FSB-operative tot je beschikking hebt: Mercedes G-Klasses. Heel veel G's zelfs. Lekker G.

Helaas voor de gediplomeerden werd hun colonne zelfs door de opperbazen niet geapprecieerd. De studenten verdienden een enkeltje Siberië. Helemaal naar Kamtsjatka. Enkele tussenbaasjes werden gedegradeerd en de grootste pechvogels werden ontslagen. En was het nou een leuke stunt? Nou eh, nee. Het was voornamelijk irritant.