Werkt Apple aan een tank?

Iedereen wacht op Apples auto. Hoewel onduidelijk is of die er komt, hebben we in ieder geval een idee in welke richting Apple werkt. Is het waardeloos, is het een bus of is het een tank?

Het zou best kunnen dat Tim Cook zijn lever eruit lacht om al die gekke speculaties over Apples auto. Op dit moment zijn er namelijk goede aanwijzingen dat Apple werkt aan autotechnologie, maar zich niet bezighoudt met de auto's zelf. Apple-systemen in plaats van Apple-auto's, dus.

Een van de redenen waarom dit best een waarschijnlijk verhaal lijkt, is het gebrek aan auto-octrooien dat Apple heeft aangevraagd. Maar daar is nu verandering in gekomen: mogelijk heeft Apple zijn eerste autotechniek gepatenteerd en het is euhm...niet waar de wereld op heeft gewacht. Bij een Apple car hoopt iedereen op een herijking van het concept auto in de 21e eeuw. Hoewel dat misschien nog wel gaat lukken, ziet het er niet mooi uit.

Uit het octrooi blijkt dat Apple een tank, harmonicabus of andersoortige contraptie aan het ontwikkelen is. Het gaat om een koppeling tussen twee voertuigdelen die helpt om beide delen te sturen. Wat lastiger wordt het, qua wait wut, als Apple iets zegt over de verwarmingskwaliteiten van datzelfde component: "a housing configuration arranged to form a supply space between said vehicle units and a removal mechanism arranged in the supply space, wherein the removal mechanism comprises a heating device arranged to heat air intended to stream through the housing configuration". 

We geloven onmiddellijk dat Apple hier iets heel interessants heeft ingediend waarvan wij het baanbrekende aspect geheel missen. Wat we wel begrijpen, is dat dit ook niet in de verste verte een concurrent voor Tesla kan zijn.