VIDEO. Dit gebeurt er als een vrouw oversteekt

Nu eens geen road ragefilm uit oostelijk Europa maar een lesje autorijden en een inkijk in de mannelijke psyche. Starring: een rondborstige dame in een kort, groen jurkje.

Een belangrijke gedragsregel in het verkeer is bij heel veel mensen nog niet aangekomen, terwijl hij hartstikke logisch is. De regel luidt: als er iemand op de andere baan stopt in de buurt van een zebrapad, dan kun je er ook op de andere baan op rekenen dat er zometeen een voetganger aankomt. Ga dus vast remmen. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om die deductie te kunnen maken. Toch zijn er veel mensen die het niet snappen. Zie het voorbeeld in deze dashcamvid.

Het kan ook zijn dat we hier een inkijkje krijgen in de mannelijke psyche. Dame in kort rokje en met een redelijkgevulde voorgevel jaagt de hersens van de twee motorrijders op tilt. Gevolg, motoren vallen over er elkaar. Gevolg daar weer van is dat de groengejurkte mevrouw een paar parmantige hupjes maakt. Feestelijk. Wel jammer dat ze daarna onverstoord doorloopt en niet checkt of de motorrijder wel oké is. Niet lief mevrouw. Wel lief is dat de motorrijders elkaar zo'n beetje in de armen vliegen in plaats van te gaan matten. Al had dat laatste het filmpje wel wat extra +1's kunnen opleveren.