Zelf Max Verstappen spelen voor £24.000

Als je niet al te visueel bent ingesteld, kun je bij Russ Bost een auto kopen die 'lijkt' op een Formule 1-wagen. Kun je er vervolgens mee door de McDrive rijden.

Mannen en vrouwen die het echt niet kunnen verkroppen dat ze nooit van hun leven in een rijdende Formule 1-bolide kunnen instappen, zijn er genoeg. Knutselaar Russ Bost is er zelf een van en dus sloeg hij aan het timmeren en zagen. Het resultaat is een niet al te mooie, maar wel grappige Formule 1 lookalike, waarmee je naar de McDrive kunt. Bost beweert zelf dat de wielbasis en spoorbreedte maar een paar inches afwijkt van de Ferrari F1 uit 2000/2001. Goed, een inch is al gauw een paar centimeter.

Hoewel het project als een hobby begon, is het inmiddels een bedrijfje geworden waar je kits of kant en klare auto's kunt bestellen. Donor voor het kitproject is een Toyota MR2, standaard worden daarvan ook de remmen en de motor overgenomen. Als je meer punch wilt kun je ook een Kawasaki ZZR1400 motorfietsmotor inbouwen. Dan haalt de wagen in theorie bijna 260 km/u, maar die snelheid wordt ten strengste afgeraden. Het geheel heeft natuurlijk ook geen veilige carbon monocoque zoals een echte auto waar Max Verstappen en zijn favoriete vijanden in rondrijden.

Als je zelf van prutsen houdt kun je de auto als kitcar aanschaffen voor £14.000 (ongeveer €16.000) en als je daar geen zin in hebt, dan kun je ook het kant en klare model bij Russ ophalen voor £24.000 (€28.000). Probeer niet met hoge snelheid te testen waarom carbon noodzakelijk is om een betonnen muur te overleven.