Aston Martin en Zagato bouwen hete zomerauto

Kleine kans dat u er ooit één in het echt ziet, want er worden maar 99 exemplaren gebouwd, maar dat is misschien maar beter voor de waardigheid ook. Want de goeiedag in je broekje is sterk in deze Aston.

Aston Martin is aardig voor ons. Eind juni kregen we de NSFW Vanquish Zagato en nu serveert het merk een gedecapiteerde versie van die coupé. Gadverdamme, wat ziet de Volante er lekker uit. Bij dat lekkere lijf krijgt u standaard een V12 die 592 paarden uit de lijmfabriek heeft weten te redden. De Volante sprint in 3,7 seconden naar de honderd, wat slechts twee tiende seconden langzamer is dan de lichtere coupé - en de DB11. 

Het gewicht wordt laag en de snelheid hoog gehouden door een heulboel koolstofvezel. Achter hebben we fijne LED-lampen die van de Vulcan komen (maar toch stiekem op Ferrari-lichten lijken). Binnen zijn er leer en Zagato's Z-monogrammen. Business as usual. Behalve dan dat deze versie misschien nog wel mooier is dan de coupé; meestal is het andersom.

De enige kritiek die we kunnen bedenken, is dat de air splitter achter echt te groot is. Je kunt er nu een picknick op organiseren, of een vaas met bloemen opzetten. Dat gaat een beetje ver. Maar dat is het dan ook. Kijken gaat verder met de ogen en niet met de handen.