VIDEO. Youtube-sloopheld martelt koolstofvezel

Kent u het hydraulic press channel? Vast wel, want deze Fin met allesverzengende hydropers tikt inmiddels 1,4+ miljoen abonnees aan. Zijn nieuwste slachtoffer: koolstofvezel. Hij Legt Een Blok Onder De Pers. Wat Er Daarna Gebeurt Ontroert Iedereen.

Koolstofvezel is al decennia het wondermiddel in de autoracerij, en breekt door lagere kosten nu ook steeds meer door op auto's waar het plebs in rondrijdt. Soort van. Het is supersterk en veel lichter dan staal, en daarom populair onder autofabrikanten, die aan steeds strengere milieu-eisen moeten voldoen en altijd op jacht zijn naar een goede marketingtool. Minder gewicht equals minder uitstoot.

Er is één nadeel aan deze carbon fibre reinforced plastics/polymers (CFRP): waar staal of aluminium buigt en terug te vormen is, moet je beschadigd CFRP vervangen. Het materiaal breekt in kleine stukjes, afhankelijk van het punt van impact. Enfin, we laten de video waarin de pers volledig Twin Towers gaat op een paar tubes koolstofvezel verder het woord doen:

Zelfde principe, en nu weet u ook waarom er juist dit materiaal wordt gekozen om de beentjes van de heren coureurs te beschermen. Inschakelen vanaf 1:30.