Bentley Flying Spur W12 S is puur machtsvertoon

Een aantal decennia geleden wisten alleen de beste supercars de magische grens van 200 mijl per uur te doorbreken. Nu is deze snelheid zelfs mogelijk met dit rijdende landhuis.

De "normale" Bentley Flying Spur W12 heeft een topsnelheid van 199 mijl per uur en dat zat de Britten niet lekker. Als je een mijlpaal zo dicht nadert, dan wil je er ook vol gas voorbij vliegen. Dus ging de enorme twaalfcilinder terug naar de werkbank en peuterden de monteurs er een dotje extra vermogen uit. Het resultaat is deze Bentley Flying Spur W12 S.

Het gewicht van de extra S op het typeplaatje compenseert de Bentley door 10 pk en 20 Nm extra. Hierdoor komt het vermogen op een riante 635 pk en 820 Nm en dat is genoeg om de topsnelheid net over die beruchte 200 mp/u te tillen. Mocht je alle ruimte hebben dan knalt het slagschip nu door tot een indrukwekkende 202 mp/u, wat in landen met een logisch meetsysteem ook wel wordt aangeduid met 325 km/u.

Naast het injecteren van extra vermogen heeft Bentley ook de ophanging van de Flying Spur aangepakt. Hierdoor zou de W12 S een betere wegligging hebben en meer grip vinden. We durven het woord bijna niet te gebruiken bij een auto met een gewicht van een kleine planeet, maar het lijkt erop dat de Britten de gigant iets sportiever hebben proberen te maken.

Om dit "sportieve" imago te onderstrepen is deze rijdende aanvulling op je Chesterfieldmeubilair te krijgen met zwarte details, zoals de raamomlijsting, lichten en deurgrepen. De gigant rol op zeven- of vijfspaaks wielen, allebei in 21 inch.

De W12 S nestelt zich boven de gewone W12, V8 S en V8 in de Flying Spur line-up. Voor iedereen die de Mulsanne te groot vindt, is dit het beste en snelste vierdeurs alternatief.