BMW wil snel Tesla inhalen met 3 serie

BMW i was een leuke oefening in het maken van auto's met batterijen, maar is het niet makkelijker om batterijen in auto's te zetten die je al hebt: de 3 serie, X4 en MINI bijvoorbeeld? Het antwoord is: ja, dat gaat BMW waarschijnlijk ook doen.

BMW is een keurig ouderwets Duits bedrijf waar de baas de baas is en boven de baas nog een hogere baas zit. Eind september komen die hoge super-eindbazen weer eens bij elkaar en dan zal CEO Harald Krüger ze om toestemming vragen om het bedrijf te runnen. Krüger heeft namelijk een plannetje. Hij wil Tesla een paar stappen voor blijven, of eigenlijk even snel inhalen. 

Het oude plan van BMW om zelf ook helemaal van de grond af ontworpen 100% elektrische auto's te gaan bouwen is niet helemaal gelukt. De i3 is een leuk karretje, maar het is zo duur dat vrijwel niemand er een koopt. En die i8, daar rijden alleen maar voetballers mee rond. Wat Krüger nu wil doen is een aantal van zijn meest verkopende producten opgroenen door ze ook in het elektrisch aan te gaan bieden. 

De MINI is een van de kandidaten voor een vergroeningskuur. Daarnaast de echte BMW's van de 3 serie en wat minder voor de hand liggend: de X4. Nou ja, minder voor de hand liggend, de X4 is natuurlijk (met de X6) het grote voorbeeld geweest voor de Tesla X. Nieuwe BMW's worden al ontwikkeld op het CLAR-platform dat staat voor CLuster ARchitecture. Dat platform is voorbereid om zowel elektrische als conventionele aandrijving aan te kunnen. Het moet dus vooral bij de 2018 3 serie eenvoudig zijn om er een set batterijen en elektromotoren in te leggen.

Eind september weten we het, als de eindbazen hun seal of approval hebben gegeven aan de plannen van de Vorstand.