Mysterie. Wat deed die marshal daar nog?

Over een circuit rennen terwijl er auto's met 300 kilometer per uur op je afkomen is vast geen plezierige ervaring. Zeker niet als je daarna ook nog even de FIA over je heen krijgt.

De crash van Nico Hulkenberg na de mislukte start van Max Verstappen resulteerde in een van de kortste Safety Car-periodes uit de geschiedenis. Al aan het begin van de derde ronde was de Safety Car weg. Tot verbazing van de coureurs, maar ze waren niet de enige die de herstart nog niet helemaal verwacht hadden. Een van de marshals moest rennen voor zijn leven toen de twintig overgebleven wagens over start-finish kwamen denderen.

De FIA gaat onderzoeken hoe dit incident nou weer kon gebeuren. Race Control had namelijk drie keer gecheckt of de baan vrij was voor de herstart. Om vast vooruit te lopen op de conclusies van dat onderzoek: waarschijnlijk was er een spraakverwarring. Race Control: "Is the track clear?" Marshals:" Yes [the wreck is gone]". Het circuit was wel schoon, maar het mannetje dat het opruimen deed was nog niet weg. Gelukkig liep het allemaal goed af en hoefde Nico Rosberg niet vol in de ankers, dan was de chaos waarschijnlijk compleet geweest.

Gelukkig is er altijd het internet nog om wat meer lach op te halen bij gekke gebeurtenissen. Giedo Banter Garde strikes again.