Met een matras op een auto rijden blijkt geen succes

Een Amerikaanse jongedame heeft op verdomd harde manier een natuurkundeles gekregen. Ze ontdekt dat je niet op een matras op het dak van een auto moet reizen. Voor haar onderzoek ontving ze een Darwin Award.

Waarschijnlijk heb je op vrij jonge leeftijd al geleerd dat je jezelf altijd aan een auto vast moet maken voordat je ermee gaat rijden. Andere dingen die je in of op de auto vervoert maak je doorgaans ook vast. Kinderen in het kinderstoeltje, bekers in het bekerhoudertje, handschoenen in het handschoenenvakje en ga zo maar door. Ook als je iets op het dak vervoert, dan pak je een imperiaal en wat spanbanden. Kind kan de was doen.

In de United Stupid of America zijn er toch figuren te vinden die denken zij bovennatuurlijke krachten bezitten. Van die krachten waardoor je een matras los op het dak van auto kunt leggen. En dan daar weer bovenop gaan zitten. Zo ook een twintigjarige inwoonster van Culpeper in de staat Virginia. Zij zat dus op het dak van een bestelbusje waarmee een matras vervoerd ging worden. Op een gegeven moment is ze er alleen met matras en al afgewaaid. Met pijnlijke, en dodelijke afloop.

Belangrijke les voor iedereen: je had het al voorspeld, maar nu is empirisch aangetoond dat het niet verstandig is om op een matras op het dak rond te rijden. Doe het niet. De wetenschap liegt niet.

Foto: ook een Lamborghini is niet het aangewezen vervoersmiddel voor een matras.