VIDEO. Hulpdiensten geven zieke kinderen onvergetelijke dag

Je kunt agenten, brandweerlieden en ambulancebroeders belagen, maar door dit filmpje zie je nog beter wat voor ongelooflijk lage zak je dan bent. Want stoere mannen en vrouwen die dingen voor zieke kinderen doen, altijd +1.

Hulpdiensten werken heel hard voor weinig. De aard van hun werk maakt het sowieso gevaarlijk, maar omdat Nederland tegenwoordig zoveel brave burgers kent, worden deze mensen niet zelden belaagd omdat ze hun goede werken proberen te verrichten. Het zijn mensen die in noodsituaties hun ziel en zaligheid geven. En soms ook als de nood niet acuut, maar des te erger is: bijvoorbeeld door elk jaar op 1 oktober de zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam een onvergetelijke dag te bezorgen tijdens de Sophia City Tour. 

De kinderen mogen meerijden in politieauto's, brandweerwagens en ambulances om met een geweldig kabaal door de stad te rijden en daarna te genieten van verschillende demonstraties en activiteiten van politie, brandweer en zelfs het Korps Mariniers. Alleen helden laten je vergeten dat je ziek bent. Hulde!