Zvexx Motorbike is de oplossing voor motorbendes

De elektrische auto is zo langzamerhand wel ingeburgerd, maar elektrische tweewielers komen het stadium van de elektroscooter en e-bike maar niet voorbij. Het collectief Zvexx wil dat veranderen: motoren zijn ook stoer als ze geen geluid maken.

Zvexx is een combinatie van een aantal ontwerpers, ingenieurs en motorhandelaars die samen een elektrische fiets hebben ontworpen. Niet een voor bejaarden, maar een dikke lowrider. Rijdende beelden hebben we nog niet gezien, maar het uiterlijk is in ieder geval al indrukwekkend en dat is precies de bedoeling. Ze willen Badass Electric motorcycles maken.

Ook de cijfers zijn niet bepaald lullig: 1.218 Nm vanuit stilstand. Dat zou genoeg moeten zijn om het geheel in 3 seconden 80 kilometer per uur te laten rijden. Wanneer de motor dan 100 rijdt is niet helemaal duidelijk, maar het zal niet veel later zijn. De motor wordt gevoed door 26 lithium ion accu's die samen goed zijn voor 13 KWh en een actieradius van maximaal 150 kilometer.

Er zijn nog geen plannen om de motorfiets echt in productie te gaan nemen, en dat is jammer. Hoewel we de Harley Davidsons van motorbendes uiterlijk wel kunnen waarderen. Het geluid dat uit de uitlaten komt is gewoon niet cool. Zitten er geen V8's of V12's in, dan moet je fluisterstil zijn. Alleen met een echt dikke motor mag je geluid maken. Een motorfiets met een elektromotor zou daarom het antwoord zijn. Sowieso ook handiger om weg te komen na een liquidatie of afpersing, niemand hoort je vertrekken. Kom Zvexx, maken dat ding.