Nederland gaat failliet zonder miljoenen snelheids-bekeuringen

Vier maanden, één snelweg en driehonderdduizend bekeuringen. Het stukje A2 tussen Amsterdam en Utrecht is zó lucratief dat we ons moeten afvragen of dit land wel blijft bestaan zonder de enorme inkomsten die die weg genereert.

Rechtstreeks uit De Onderbuikbode: "De trajectcontrole op de A2 blijft een enorme melkkoe voor de staatskas. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er op het traject Amsterdam-Utrecht ruim 300.000 automobilisten op de bon geslingerd. Na de A2 leveren de metingen op de A4 bij Leidschendam en de A10-West bij Amsterdam de meeste boetes op. Volgens de meest recente cijfers werden in die periode in totaal 650.300 bekeuringen uitgedeeld. Een jaar eerder waren dat er in dezelfde periode nog 523.553."

Leuk, Telegraafje, maar dit zijn geen melkkoeien meer. Dit zijn genetische gemutileerde terrorloeiers des doods. In vier maanden tijd is de overheid erin geslaagd op slechts drie (3!) trajecten 650 duizend boetes uit te schrijven, wat ook nog eens 125 duizend meer bekeuringen zijn dan een jaar eerder. Het is toch zo opvallend dat we die efficiëntie niet vaker zien aan de kant van de staat.

Enfin, als dit de score voor een paar strookjes snelweg is, weet iedereen dat er jaarlijks miljoenen snelheidsbekeuringen worden uitgeschreven. Maar zie het zo: hiervan kunnen we onderzoek naar de inherent racistische natuur van witte patriarchale kapitalisten en bicultureel kickbocksen subsidiëren. En dat mag wat kosten. *touw over balk werpt*

Beeld: de A2 op de enige momenten waarop niet bekeurd wordt.