Bewijs. Ook op nat wegdek accelereert Tesla als een malle

Heel veel vermogen in een auto is alleen nuttig als je dit ook daadwerkelijk op de weg weet te krijgen, een taak waarin bijvoorbeeld de Nissan GT-R uitblinkt. Maar ook Tesla houdt bij verminderde grip bijzonder veel druk op de assen.

Moderne supercars krijgen steeds vaker aandrijving op alle vier de wielen, simpelweg omdat de krachten te groot worden om alleen op de achteras los te laten. Wie wel eens het voorrecht heeft in een moderne BMW M5 (F10) te rijden merkt dat bij een enthousiaste rijstijl het ESP-lampje vaker op het dashboard oplicht dan de richtingaanwijzers. 

Ook menig Tesla heeft AWD, waarbij het voordeel van de elektrische auto is dat er niet met extra aandrijfassen gewerkt hoeft te worden, maar gewoon een extra elektromotor op de as gelegd kan worden. Maar hoe accelereert zo'n elektroraket onder sub-optimale omstandigheden? Best nog behoorlijk, zo blijkt uit de volgende video waarin de nieuwe P100D een nat sprintje trekt. Onder ideale omstandigheden gaat de 0-96 km/u in 2,5 seconden, hier komen er slechts een paar tienden bij. Aan de manier waarop de koets voor het lanceren op de band duikt zien we dat er aardig war druk op het rubber uitgeoefend wordt. Aksie vanaf een minuutje of 3: