Atención! De opgefriste Seat León is hier

Van alle auto's die Seat per jaar verkoopt - en dat zijn er zo'n 400 duizend - gaat de León het vaakst over de toonbank. Daarom is het belangrijk om de C-segmenter fris te houden, dus u weet wat dat betekent: botoxtijd!

Voor de introductie van de huidige (derde) generatie León-met-streepje-op-de-o-dat-we-vanaf-nu-weglaten-want-het-tikt-zo-vervelend moeten we terug naar juli 2012. De vier jaar leeftijd die de maatstaf zijn in autoland om in aanmerking te komen voor een facelift zijn al verstreken, maar we gokken dat dat komt omdat Seat afgelopen maand in Parijs alle spotlights op de Ateca en diens ruige broertje wilde hebben. Een SUV is per slot van rekening de bestseller van de toekomst.

Seat heeft met de vijfdeurs, driedeurs (SC) en de station (ST) drie carrosserietypen in de portfolio, die allemaal aangepakt zijn. Op het eerste oog lijken de wijzigingen zich vooral toe te spitsen op de toevoeging van DS'esque LED'jes in de koplampen; guapo, ¿no? Wie beter kijkt ziet scherpere lijnen in de voor- en achterbumper en een met 40 mm uitgerekte grille met extra chroom. Maar dan moet je er als een auto-autist tegenaan kijken, de leek zal geen verschil zien met het pre-facelift model.

Van binnen werd ambient-licht en een 8 inch display toegevoegd, daarnaast komt er een nieuwe XCELLENCE-toptrim beschikbaar alsook een 1.6 TDI met 115 caballos. De motoren varieren bij de introductie begin volgend jaar van 1.0 tot 2.0, en van 90 tot 184 pk. De hete Cupra-Leons (nu 290 pk) volgen later, volgens Seat complete with their own surprises. Als dat goddomme geen klifhanger van formaat is!

Rest u weinig meer dan plaatjes van de Seat te kijken, die wordt getoond in de kleuren rojo caliente, azul pitufo en purpejo swag.