Ringvideo. Geweldige save, toch auto kapot

Vriendelijke reminder: niemand is immuun voor crashes op de Nürburgring. Je kunt zelf alles goed doen en alsnog met forse schade eindigen, zoals deze bestuurder wiens Mégane RS hard op drie hoeken ingedeukt wordt. Het kon overigens erger.

Er zijn weinig dingen leuker dan met je hete hatch snelle rondjes op de Nordschleife draaien, doch is er op de Groene Hel bar weinig voor nodig om je leuke dag in een tranendal te veranderen. In onderstaande video zien we een Civic bij Schwedenkreuz (snelheid: 140-160 km/u) vlak na het heuveltje uitbreken en in de vangrails klappen. De Mégane RS erachter moet eerst door een puinwolk en ziet vervolgens de Honda vanaf de linkerkant terugkomen. Hij maakt een judgement call en kiest de rechterkant:

Op zich was deze beslissing helemaal niet slecht, je kunt duidelijk zien dat de rijder zeer alert is. In de nanoseconde dat hij -eenmaal uit de puinwolk- moet beslissen kan hij niet beoordelen hoe snel de Civic naar rechts zal bewegen en kiest dus (geholpen door lift-off overtseer) voor de rechterkant. Want stel dat de Honda daar links stabiliseert, dan is het gevolg dat de Mégane hem met 100+  op de teller T-bone't.

Helaas tikt hij door het gebrek aan grip in de berm zowel rechtsachter als rechtsvoor tegen de boarding, om daarna als insult to injury zijn linkervoorzijde aan de overkant kapot te rijden. Naar verzekeringsgeld kan je doorgaans fluiten bij Ring-incidenten, dus dat zal een aardige kater worden. Een schrale troost: het had veel erger kunnen zijn, deze coureur lost de situatie ontzettend goed op.