Michael Schumacher vertoont 'bemoedigend herstel'

Hoewel er regelmatig iemand iets roept weten we eigenlijk net niets over de toestand van Michael Schumacher na zijn ongeluk in 2013. Maar nu klapt zijn oude maatje Ross Brawn uit de school. Soort van.

Gisteravond zond BBC Radio een interview uit met Brawn, één van de grote namen in de Formule 1. De vliegvissende oud-teambaas, die nog ontkent de definitieve opvolger van Bernie Ecclestone te worden ('ik doe alleen wat consultancy'), vertelde over alles wat in zijn loopbaan aan bod is gekomen, en daar hoort ook Michael Schumacher bij.

Eigenlijk wil Brawn niets over de Duitse kampioen zeggen, aangezien zijn familie er voor kiest om Schumi sinds zijn ongeluk in hun villa in Zwitserland volledig buiten zicht van de media te houden, maar vooruit: "There are encouraging signs and we are all praying every day that we see more of them. All I would say is there is a lot of speculation about Michael's condition, most it's wrong and we just pray and hope every day that we continue to see some progress."

OK, Schumi gaat er kennelijk op vooruit, hoewel dit verhaal op ons overkomt alsof hij misschien net een klein stukje zelfstandig van zijn bed naar de deur kan schuifelen. Want laten we de realiteit niet van een suikerlaagje voorzien: Als Schumacher in drie jaar tijd nauwelijks progressie boekt, dan wordt hij never nooit meer de oude. De eens zo vitale sportman lijkt nog voor zijn 50ste gedoemd de rest van zijn dagen met een maar half functionerend lichaam te slijten. En dat is ongelooflijk zuur en oneerlijk. 

Het hele interview (vanaf 4:40) is HIER te beluisteren.